Zibaldone appoggia la risposta all’articolo di Enric Juliana delle associazioni di italiani residenti a Barcellona

Anche in periodo di vacanze pasquali, Zibaldone non vi lascia mai soli. E non solo con le repliche del nostro programma emesse sulle frequenze di Radio Contrabanda 91.4 FM o con le vecchie puntate scaricabili in podcast dal nostro blog.

Zibaldone appoggia in toto il comunicato redatto da altre associazioni di italiani attive a Barcellona riguardo all’articolo pubblicato da Enric Juliana su La Vanguardia di domenica 8 aprile. Un articolo in cui si criminalizza la comunità italiana residente a Barcellona e il movimento NO TAV, oltre a tutti i movimenti sociali e politici attivi a Barcellona.

Qui il testo della risposta delle associazioni di italiani residenti a Barcellona, che vi invitiamo a firmare su Actuable:

A l’atenció del Sr. Juliana,
i per informació a la redacció de La Vanguardia;

Som italians que viuen, estudien i treballen a Barcelona i ens sentim profundament ofesos per l’article publicat avui a La Vanguardia “El brote violento en Barcelona tiene una matriz anarcoitaliana”. El seu article ens sembla un condensat d’estereotips sobre el compromís polític que tenen molts italians que viuen a Catalunya. Som molts, gairebé 30.000 , i molts de nosaltres treballen activament en moviments i associacions que res tenen a veure amb la violència. No hi ha hagut mai cap referència a això en el seu diari i, vostè però, ha pensat de subratllar una presència important dels italians entre els grups dels “violents” per a amagar el fracàs del Departement d’Interior en el 29M. Trobem inacceptables les seves afirmacions en un diari tan llegit com la Vanguardia, i encara més sense tenir-ne cap prova.

És inacceptable que La Vanguardia no hagi dit ni una sola paraula sobre els dos nois italians que lamentablement van perdre un ull el 29 M per culpa de les bales de goma utilizades per els Mossos d’Esquadra – i que no tenen cap acusació – mentre es dedica tot un article sobre els presos. És inacceptable que es descrigui el moviment No Tav, que és viu també aquí a Barcelona, utilitzant els pitjors estereotips i prejudicis. Mai ningú del seu diari ens ha demanat alguna cosa sobre el que pensem els italians de Barcelona actius socialment i políticament i preferiu, en canvi, parlar dels “perillosos anarquistes”.

Com a italians a Barcelona volem les seves excuses públiques i demanem que no es continuï amb aquest periodisme que té per finalitat sembrar por i prejudicis infundats. Sembla que ara no hi ha només extracomunitaris que posin en perill el poble català, ara també hi ha els italians. Prou, si us plau.

Associació AltraItalia Barcelona
Associació Piutrentanove Barcelona
Spaghetti BCN
Espatriati.it

Un breve riassunto accettabile di tutta la questione lo potete trovare qui.

Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*